Remifemin mobil header kép

A kortalan nők titka

A negyven az új harminc! Az ötven az új negyven! – harsogja a média, állítják a divatdiktátorok. És valóban: manapság az igényes, magára adó középkorú nőről nehéz megállapítani, hány éves is lehet. Mónika barátnőmről sem mondaná meg senki, hogy most töltötte be az 50-et.

– Sokan azt hiszik, a genetikai adottságokon múlik, hogy valaki gyorsan vagy éppen kevésbé látványosan öregszik. Holott az egyéni hozzáállás számít a legtöbbet. Egy érett nőnek ugyanis mindennap meg kell küzdenie azért, hogy jól nézzen ki – vallja Mónika. – A húsz éves születésnapi bulim előtt jóformán nem is szépítkeztem. A harmincadikra már egy kis sminket azért bedobtam. A negyvenedik előtt a kozmetikus is besegített egy másfél órás frissítő kezeléssel. Most pedig? Szinte egy egész napot magamra kellett szánnom, hogy a legjobb formámat hozzam az ötvenéves szülinapi partimon! – meséli nevetve.

De Mónika nemcsak a jeles alkalmakkor, hanem a mindennapokban is elbűvöli környezetét ápolt megjelenésével, eleganciájával, kedvességével. Pedig változókorban van, és eleinte őt is megviselték az ezzel járó nehézségek. – Az első hőhullám egy színházi előadáson tört rám. A nézőtéren ülve, a sor közepéről esélyem sem volt elmenekülni az emberek szeme elől. Pár perc alatt csatakosra izzadtam, a frizurám tönkrement, a csinos alkalmi ruhám a testemre tapadt – idézi fel a rémes emléket. – Sokkoló élmény volt, ezért kellett valami hatásos módszert keresnem a nap, mint nap rám törő tünetek ellen. Azóta is szedem a Remifemin Plus tablettát, amely kétféle gyógynövény kombinációjával, hormonok nélkül tudja mérsékelni a változókori panaszaimat.

A Remifemin Plus ugyanis nemcsak a hőhullámokat enyhíti, hanem az ilyenkor sajnos szokásosnak mondható hangulatingadozást is kordában tartja, mivel a benne lévő orbáncfű feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra szintén jó hatással van.

Mónika máris elhatározta, hogy amint észleli a változókori hüvelyszárazság kellemetlen tüneteit – idősebb barátnője pozitív tapasztalataira hagyatkozva -, arra is hormonmentes készítményt fog választani. A Cikatridina hüvelykúp természetes hatóanyagai – a hialuronsav és a gyógynövénykivonatok – segíthetnek a hüvely nedvességtartalmának, és rugalmasságának helyreállításában, gyulladáscsökkentő, hámosító hatásúak.

Változókor blog

Változókor-blog

Változókorú nők történetei az életről, klimaxról, a tünetekről. Kattints és olvass tovább.

A szépség múlandó

Én nem félek a változástól!

A tükörből egy érett, és elégedett nő nézett vissza rám, s akkor megtörtént a csoda…

Sári klimaxblogja

Sári klimaxblogja

Alvászavar? Hőhullámok? Labilis hangulat? Ne aggódj, a változókorban ez mindenkivel megtörténhet. Olvasd el Sári heti blogbejegyzéseit.