Változókor könnyedén

Változókor könnyedén

A szépség múlandó?

Az 50. születésnapomra a párom összehívta a barátainkat egy közös ünneplésre. Kicsinosítottam magam, és egy utolsó pillantással még ellenőriztem, hogy rendben van-e az összkép. A tükörből egy érett, és elégedett nő nézett vissza rám, s akkor megtörtént a csoda: életemben először szépnek láttam magam. Ma már tudom, hogy összekeveredett bennem a szépség meg az öntudat érzése. Nem az történt ugyanis, hogy hirtelen megszépültem, hanem végre elég öntudatom volt ahhoz, hogy magamat szépnek lássam.

Szeressük meg önmagunkat …

Más kultúrákban, pl. Afrikában, Indiában vagy Japánban az öregség egyenlő a bölcsességgel, élettapasztalattal. Az idősebb nők ezekben az országokban igen nagy megbecsülésnek örvendenek, és komoly tanácsadói szerepet töltenek be családjukban és társadalmi környezetükben egyaránt. Az örök ifjúságot reménytelenül vadászó nyugati kultúránk a változás korát és az öregedést túldramatizálja. A társadalom pozitív beállítottsága az idősebb emberek élettapasztalata iránt szintén erősen hanyatlott. Nem csoda hát, ha a középkorú nők gyakran elbizonytalanodnak magukkal, jövőképükkel kapcsolatban. Nem csupán a korral együtt járó hormonális változások, hanem sokszor az elveszett ifjúság miatt is sokuknál alakul ki szorongás, depresszió. Minden sző számára adott a lehetőség, hogy meghozza a maga döntéseit, melyek hatással vannak saját „én-képének” változásaira. Itt az ideje, hogy hozzáfogjon önnön értékeinek újrafelfedezéséhez, önmaga elfogadásához, megbecsüléséhez. Ez azt is jelenti, hogy a másoknak – akár családtagoknak, akár rokonoknak, barátoknak, vagy munkatársaknak – való alárendeltség helyett végre engedjük ki a palackból a magunk kis egészséges egoizmusát!

a-szepseg-mulando

Nyerjük vissza lelkünk egyensúlyát …

A bölcsek köve nem létezik! Nincs olyan sablon sem, mellyel a változókor valamennyi problémájának megoldásához mintát adhatnánk. Hiszen minden nő más és más életkörülmények között él, mindenkinek megvan a saját, nagyon is egyéni élettörténete. Az azonban bizonyos, hogy a nyitott és pozitív életszemlélet megkönnyíti a kijutást a lelki hullámvölgyekből. A családtagokkal, partnerrel, barátnőkkel való őszinte beszélgetések is segítenek a belső nyugalom, harmónia megtalálásában. Mindezen túl számos olyan módszer létezik, mely a teljes ellazulás elérésével biztosítja a testi és lelki egyensúly megőrzését.

Már nem félek a változástól!

A hormonális változások okozta testi és lelki tünetek enyhítésében segítségül hívhatjuk a természet erejét is. A két gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazó Remifemin Plus mérsékli a hőhullámokat, oldja a szorongást és a feszültséget, javítja a hangulatot és az alvásra szintén jó hatással van. A Remifenim Plus tehát gyógyszer, amely recept nélkül kapható a patikában.

Remifemin plus