Változókor könnyedén

Változókor könnyedén

Új élet 50 felett

„A legszebb korban van” – tartja a mondás az ötvenes éveibe lépő férfiról, míg az ugyanilyen korú nőknek sokszor csak a „klimaxos banya” titulus jut. Mintha a klimax valami rettenetes dolog volna, ami csakis a sárkányt, a hárpiát hozná elő a gyengébbik nem tagjaiból! Pedig ez butaság. A változókor szinte minden nőt megvisel – kit jobban, kit kevésbé -, de ha odafigyelünk testünk jelzéseire és felvesszük a harcot a hormonális változás okozta kellemetlen tünetek ellen, akár csodás másodvirágzásként is megélhetjük ezt az életszakaszt.

Nézzük mindennek a jó oldalát! A menstruáció elmaradása tulajdonképpen a kényelmünkre szolgál, és korántsem jelenti a nőiségünk végső alkonyát. Igaz, gyereket többé nem szülhetünk, de tegyük a szívünkre a kezünket: már jó ideje nem is terveztünk ilyesmit. Jó hír viszont, hogy innentől nem kell foglalkoznunk a fogamzásgátlással, így még önfeledtebben bújhatunk össze kedvesünkkel!

Vigyázni az alakunkra? Aki eddig is odafigyelt a testsúlyára, az eztán sem fogja engedni, hogy végképp elhájasodjék. Persze nem árt a tudatosság: a menzesz elmaradásával a szervezet többé nem készül fel minden hónapban egy esetleges terhességre, nem épít új méhnyálkahártyát – vagyis testünk ennyivel is kevesebb energiát „fogyaszt”. Ám ha visszafogjuk az édességvágyunkat, kenyér és tészta helyett pedig több zöldség és gyümölcs kerül a tányérunkra, már el is űztük a változókori elhízás rémét! És ha mégis felszaladna pár kiló? Egy érett nőnek – a férfiak szerint! – amúgy sem a botsáska-fazon, hanem a gusztusosan gömbölyded formák állnak jól. Sportolni pedig továbbra sem tilos, sőt, a rendszeres testmozgás kifejezetten ajánlott!

Új élet 50 felett
Remifemin plus

Hőhullám, hangulatingadozás, alvászavarok – ezek a változókor legkellemetlenebb kísérői, és ha nem harcolunk ellenük, azzal nemcsak beletörődünk a szenvedésbe, hanem a környezetünknek is hamar elege lesz a „klimaxolásunkból”. Súlyosabb panaszokra indokolt lehet az orvos által felírt hormonpótló kezelés, de enyhébb tünetek esetén forduljunk bátran a természet patikájához: a recept nélkül kapható, kombinált hatóanyag-tartalmú Remifemin Plus gyengéd, ám hatásos megoldást nyújt a hőhullámokra és a lelki panaszokra egyaránt. A két gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazó gyógyszer hormonok nélkül mérsékli a változókor legtöbb tünetét.  Enyhíti hőhullámokat, a benne lévő orbáncfű feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van. A Remifenim Plus tehát gyógyszer, amely recept nélkül kapható a patikában.

Szemérmességből sokan titkolják, de változókor elkerülhetetlen velejárója a hüvelyszárazság is. Kellemetlen tüneteit mérsékelhetjük a hormonmentes Cikatridina hüvelykúppal, amely ugyancsak elérhető vény nélkül a patikákban. Természetes összetevői – a hialuronsav és a gyógynövénykivonatok – helyreállítják a hüvely nedvességtartalmát, gyulladáscsökkentő, hámosító hatásúak. Nem csupán a változókori, de más okból kialakult hüvelyszárazság esetén is jól használható.
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

cikatridina hüvelykúp
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!