Változókor könnyedén

Változókor könnyedén

Ma már nem divat a klimax

„Negyvenévesen kezdődik az élet!” – szól a mondás, de született már sláger ugyanezzel a címmel, mint ahogy középkorú nőknek szánt önsegítő könyv is. A szlogen valóban illik ehhez a célcsoporthoz, elvégre a nők nagy része a negyvenes éveiben – bizonyos értelemben – tényleg újrakezdi az életét.

Új élet vár

A nyugati társadalmakban immár általános jelenség, hogy a nők a harmincas éveikben vágnak családalapításba, ilyenkor vállalják az első gyermeket.  Ezzel nincs is semmi baj, ám mivel az anyaság jó pár évre leköti őket, legközelebb a negyvenes éveikben nyílik ismét alkalmuk az intenzív karrierépítésre. De nem gond ez sem, hiszen a nyugdíjkorhatár kitolódásával még legalább két, munkában eltöltött évtized áll előttük. Nem véletlen, hogy sok nő ebben az időszakban éri el pályája csúcsát.

Nekem nincs időm megöregedni! – vallják a középkorú, igazán elfoglalt üzletasszonyok, és valóban, egy negyvenes-ötvenes nőről ma már nehéz is pontosan megállapítani a korát. A negyven az új harminc, az ötven az új negyven – harsogja napjainkban a média, és valljuk be, ebben van is némi igazság!

Változások kora

Ám lehet egy nő a korát meghazudtoló módon csinos, ápolt és fitt, a természetet – sajnos – nem lehet becsapni. A negyvenes életévek során a nőknél elindul a hormonális „öregedés” folyamata: fokozatosan megszűnik a peteérés, előbb rendszertelenné válik, idővel aztán végleg elmarad a menstruáció. Pár év alatt szinte ugyanaz a folyamat játszódik le a szervezetben, mint kamaszkorban, a nővé válás idején, csak ezúttal az ellenkező irányban.

Ma már nem divat a klimax

Ez az életszakasz a klimax, avagy a változókor, amelyet számos testi és lelki tünet kísérhet. Leggyakoribbak a hőhullámok, a verejtékezés, a fáradékonyság és a hangulatingadozás, melyek hátterében a hormonszint megváltozása áll. Lehet persze mindezekre rálegyinteni, elvégre anyáink és nagyanyáink is túlélték valahogyan ezt az időszakot, ám ne feledjük, az ő idejükben még egészen más volt a nők munkaerő-piaci helyzete! Manapság viszont könnyen alakulhat ki olyan kétségbeejtő szituáció, amikor például egy tárgyalás kellős közepén a sikeres és magabiztos menedzsernő arca egyik pillanatról a másikra szinte lángolni kezd, majd alig pár perc alatt a haja tövéig csatakosra izzad. Történhet mindez ráadásul egy férfi üzleti partner jelenlétében, ami csak tovább fokozza a helyzet kínosságát.

Van segítség

A nő, aki igazán ad magára, nem törődik bele a helyzetébe, hanem kész tenni klimaxos panaszainak enyhítésért. A kellemetlen tünetek kezdetén jó választás a két gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazó Remifemin Plus tabletta, amely hormonok nélkül képes mérsékelni a panaszokat. A készítmény gyógyszerminőségű, ami azt jelenti, hogy előállítása és összetétele szigorúan ellenőrzött. A benne lévő poloskavész hatóanyagai hatásosak a hőhullámok és a többi testi tünet ellen, míg másik összetevője, az orbáncfű feszültségoldó, javítja a hangulatot, és az alvásra is jó hatással van. A Remifenim Plus tehát gyógyszer, amely recept nélkül kapható a patikában.

Remifemin plus

Nőnek maradni minden téren

cikatridina hüvelykúp

Szintén gyakori változókori tünet az ösztrogén hormon szintjének csökkenése miatt kialakuló hüvelyszárazság. A hüvely szöveteinek kiszáradása fájdalmassá teheti a szexuális együttlétet, mint ahogy a mindennapokban is okozhat diszkomfortérzetet. A szex nem korfüggő, a kiegyensúlyozott szexuális élet minden életszakaszban fontos, ezért nem érdemes lemondani róla. A Cikatridina hüvelykúp hormonmentes segítséget jelenthet: természetes eredetű, gyulladáscsökkentő és hámosító hatású összetevői, a hialuronsav és a gyógynövénykivonatok képesek újra feltölteni nedvességgel a hüvelyhámot.

Nem csupán a változókori, de más okból kialakult hüvelyszárazság esetén is jól használható. Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!