Változókor könnyedén

Változókor könnyedén

Te hogyan szeretnél klimaxolni?

Sok nő retteg a klimaxtól, szebb kifejezéssel a változókortól, köszönhetően a sokféle hiedelemnek, amely eme női életszakaszról terjed. Pedig nem kell tőle félni! A változást ugyan nehéz volna megúszni, ám sokat tehetünk azért, hogy minél könnyebben vészeljük át.

KÉSZÜLJÜNK FEL LÉLEKBEN!

Fontos, hogy ne érjen váratlanul mindaz, ami ilyenkor a testünkkel történik: 45-50 évesen törvényszerű, hogy lezárul a női szervezet termékeny, fogamzóképes szakasza. Ha nem is egyik napról a másikra, de fokozatosan leáll a peteérés, elmaradozik, majd végleg megszűnik a menstruáció. Mindennek hátterében hormonális változások állnak. Az ösztrogénszint csökkenése az, ami a jellegzetes klimaxos panaszokat okozza: hőhullámokat, hangulatingadozást, fáradtságot, álmatlanságot és – amikor már azt hisszük, túl vagyunk a nehezén – a felettébb kellemetlen hüvelyszárazságot.

TESTBEN SEM SZABAD FELADNI

Sokan a klimaxot azonosítják a megöregedéssel: mintha egy nő megszűnne nőnek lenni, csak azért, mert már nem menstruál. Pedig emiatt butaság volna feladni a nőiességünket! Egy ápolt, magára továbbra is gondosan adó nőről egyébként ma már meg sem lehet állapítani a korát. Persze huszonévesen legtöbbünk szinte erőfeszítés nélkül is jól néz ki, az idő előrehaladtával viszont egyre többet kell foglalkoznunk a testünkkel. A testedzés, amely bármely életszakaszban jót tesz, változókorban egyenesen ajánlott: a hormonális változás ugyanis kedvez a súlygyarapodásnak, de rendszeres mozgással megálljt parancsolhatunk a hízásnak. Ugyanezért érdemes az étrendünket is úgy alakítani, hogy a zsíros, szénhidrátban gazdag „modern” élelmiszerek helyét minél gyakrabban váltsák fel egészségesebb ételek, zöldségek, gyümölcsök. A cigarettázás pedig nemcsak a bőrt öregíti, hanem a dohányos nőknél a változókori panaszok is korábban jelentkeznek.

A HORMONPÓTLÁS VESZÉLYEI

A klimaxos problémákat az ösztrogénszint csökkenése okozza, ám hiába tűnik „logikus” megoldásnak, nem minden nő esetében lehet a tüneteket a hiányzó hormonok kívülről történő visszapótlásával kezelni. Az ösztrogénterápia ugyanis hajlamosíthat emlődaganat kialakulására, valamint trombózisra, stroke-ra – hogy csak pár lehetséges kockázatot említsünk.

GYENGÉD, HORMONMENTES SEGÍTSÉG!

A két gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazó Remifemin Plus tabletta hormonok nélkül mérsékli a klimaxos panaszokat. Enyhíti a hőhullámokat, a benne lévő orbáncfű pedig feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van.
A Remifemin tabletta gyógyszerminőségű, vagyis szigorúan ellenőrzött készítmény, amely recept nélkül kapható a patikában.

cikatridina hüvelykúp

A változókort kísérő hüvelyszárazság esetén pedig hasznos segítség az ugyancsak hormonmentes Cikatridina hüvelykúp, melynek fő összetevői természetes eredetűek: a hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, segíti a hüvely nedvességtartalmának helyreállítását, míg a gyógynövények gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást elősegítő hatásukról ismertek.
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!