19. A pasi, aki nem hagyott aludni

Már egy ideje képtelen vagyok rendesen kialudni magamat, ezért elmentem a háziorvoshoz altatót felíratni. Tudom, hogy ez az alvászavar gyakran jár együtt a változókorral, újabban viszont különösen idegesít, hogy amint lehunyom a szemem, bekúszik egy kép, amitől lehetetlenség elaludnom. Egészen pontosan kétféle kép szokott bekúszni: az egyik, amikor a boltban az utolsó fényfüzér miatt hisztiztem karácsonykor azzal az ismeretlen, jóképű pasival, a másik meg, ahogy pár héttel később a mirelit pultnál megint összefutottam vele pizzavásárlás közben, és annyira, de annyira bénán viselkedtem…

Egyszerűen nevetséges, hogy még mindig a fejemben jár ez a férfi, az pedig végképp tarthatatlan, hogy a vele kapcsolatos emlékfoszlányok miatt ne tudjam rendesen kialudni magam, ezért hirtelen felindulásból felkerestem a körzeti dokinőt, adjon valamit, amitől végre nyugtom lesz.

doktornő azonban hallani sem akart róla, hogy szintetikus bogyókat kezdjek szedni, mert még csak az kéne, hogy rászokjak az altatókra. Magyarázta, hogy minden bizonnyal átmeneti az alvászavarom, végül is a klimaxban ez szinte mindenkivel megesik. A dokinő nyilván tudja, mit beszél, gondoltam magamban, mert ahogy elnéztem, kábé egykorúak lehetünk. Azt mondta, próbálkozzak inkább nyugtató-altató hatású gyógynövényekkel, és ha az ezekből készített tea nem segítene, a patikában találok olyan növényi gyógyszert, ami ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, csak magasabb koncentrációban, viszont nem leszek tőle függő.

Aztán legnagyobb megdöbbenésemre rákérdezett, hogy áll a nemi életem. Mondtam, köszönöm jól, vagyis sehogy. Erre nagyot sóhajtva közölte, hogy ha fel lehetne ilyesmit írni receptre, akkor ő minden korombéli nőnek elrendelné a harmonikus házaséletet, és máris megszűnne mindannyiunk alvászavara. Sőt, tette hozzá, még a hüvelyszárazság ellen is a rendszeres szex a legjobb módszer!

Egyébként Sári barátnőmtől is hallottam már ugyanezt, de így, hogy egy orvos is mondta, sokkal inkább elhittem. A patikában megvettem a javasolt, recept nélkül kapható orbáncfüves növényi gyógyszert, és míg a blokkra vártam, felmerült bennem egy őrült ötlet: mi lenne, ha egyszerűen felszedném az első pasit, aki szembejön velem az utcán? Nem mintha lenne róla fogalmam, hogyan kell az ilyesmit csinálni, pláne így ötvenévesen… Gyorsan el is hessegettem a gondolatot. Már megint gyerekesen butáskodsz, sőt bután gyerekeskedsz, Cili! – korholtam magamat.

Aztán kiléptem az utcára és…

És…!

És szembejött velem AZ A PASI. A fényfüzéres. A mirelitpultos. A pizzás. Aki miatt nem bírok aludni, mert folyton az eszemben jár!

Nyugi, nem szedtem fel. Már csak azért sem, mert nem volt egyedül. Hanem egy nővel volt. Egy nálam sokkal fiatalabb, szőke nővel.

Kedves orbáncfű, remélem, tudod mi a dolgod… Segíts, hogy tudjak aludni ma éjjel! És holnap is. Meg azután is. ☹