Változókor könnyedén

Változókor könnyedén

A megváltozott változókor

A nők, a csinos, okos, nyitott, jó humorú, időként vakmerő negyvenes-ötvenes nők ma ott vannak mindenütt. Már nem csak otthon, a családi körben és a főzőkanál mellett, hanem valóban az élet minden területén igyekeznek aktívan kivenni a részüket.

Micsoda különbség!

Kezemben családi fotók. Egyiken a nagyi, aki akkor volt 46 éves, de már igazi „néni”: kövérkésen, apró virágos kötényben ül a kerti széken. Őszülő haja kis kerek kontyba fogva, és éppen engem tart az ölében, aki úgy kétéves lehetek. A másik kép nem ennyire régi: egy csinos nő farmernadrágban, bokacsizmában, finoman sminkelve, divatos frizurával – ő a nővérem. Nemrég töltötte a 47-et, és szintén az unokáját, egy 2 éves kislányt ölel át a fotón. Csupán néhány évtized különbséggel készült a két kép, két, szinte azonos korú, mégis megdöbbentően máshogyan kinéző nőről!

Dacolunk a változással

Nagyanyáink a változókorba lépve még női vonzerejük tovatűnésével, és az ezzel szinte egy időben kiürülő családi fészekkel szembesültek. Úgy érezték, életük értelme veszett oda egy csapásra. Ehhez képest a klimaxos tünetek, mint a hőhullámok vagy az alvászavar jelentéktelennek tűnhettek, ezért nem is nagyon foglalkoztak ezekkel. A mai negyvenes-ötvenes nők jóval öntudatosabbak, ők már uralni akarják a női léttel járó problémákat. A nővérem például ma is minden tekintetben aktív életet él: számítanak rá a munkahelyén, a családban, és szerencsére a férje is mellette áll immár 25 éve. Mi nemcsak testvérek, hanem legjobb barátnők is vagyunk, mindent megbeszélünk egymással. Ezért is tudom, hogy amikor a hőhullámok miatt már az éjszakái is nyugtalanná váltak, nappal meg levert volt és ingerlékeny, a nővérem elhatározta, hogy ezekre a klimaxos panaszokra egy növényi gyógyszert fog szedni, a Remifemin Plus tablettát.

megváltoztott változókor
Remifemin plus

Hormonok nélkül is sikerülhet

A Remifemin Plus tablettával hormonok nélkül mérsékelhetjük a változókori panaszokat. Két gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazza: a benne lévő Cimicifuga összetevői hatásosak a hőhullámok és a többi testi tünet ellen, míg másik hatóanyaga, az orbáncfű-kivonat feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van. Mivel hormonmentes, ezért a kezelőorvos javaslata alapján számos olyan esetben is alkalmazható, amikor a hormonkezelés ellenjavallt. A nővéremnél bevált: a hőhullámok enyhültek, az alvászavar megszűnt, és a jó hangulata is visszatért. A Remifenim Plus tehát gyógyszer, amely recept nélkül kapható a patikában.

Szemérmességből sokan titkolják, de változókor elkerülhetetlen velejárója a hüvelyszárazság is. Kellemetlen tüneteit mérsékelhetjük a hormonmentes Cikatridina hüvelykúppal, amely ugyancsak elérhető vény nélkül a patikákban. Természetes összetevői – a hialuronsav és a gyógynövénykivonatok – helyreállítják a hüvely nedvességtartalmát, gyulladáscsökkentő, hámosító hatásúak. Nem csupán a változókori, de más okból kialakult hüvelyszárazság esetén is jól használható.
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

cikatridina hüvelykúp
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!