9. “Klimaxos” Mikulás

Azt hiszem a Sári meg én a lelkünk mélyén örökre gyerekek maradtunk, amit mi sem bizonyít ékesebben, mint hogy Mikuláskor mindig meg szoktuk lepni egymást. Tavaly például egy cuki hűtőmágnes-Télapót kaptam a barátnőmtől, ő pedig egy hatalmas, rénszarvas alakú csokifigurát tőlem. Idén meg azt találtam ki, hogy „klasszikus” mikuláscsomagot állítok neki össze.

Azt persze nem akarom, hogy esetleg hozzá se nyúljon a csomagba rejtett finomságokhoz, arra való hivatkozással, hogy félti az alakját. Elvégre hozzám hasonlóan Sári is benne van már a korban, és így ötven körül már minden nő eléggé harcol a súlyával. Bizony, elég egy kis lazaság, és máris felszalad egy-két nem kívánt kiló! Eldöntöttem tehát, hogy kifejezetten „klimaxos” mikuláscsomagot készítek Sárinak, ami hizlaló édességek helyett kifejezetten egészséges dolgokat rejt!

A környezetvédelem jegyében nem akartam műanyag zacskóban összekészíteni a meglepetésemet, ezért inkább varrtam egy csinos mikulászsákot, saját kezűleg. Ebbe került először egy marék mogyoró, némi mandula és egy kis dió, hiszen ezek a magvak nagyon egészségesek, teli vannak hasznos vitaminnal és „jó” zsírokkal. Gyümölcsöt is tettem a zsákba: egy piros almát, pár mandarint és narancsot. Nem maradt ki persze a klasszikus csoki-mikulásfigura sem, azonban szigorúan a cukormentes változatból! És ha már klimax, egy doboz orbáncfű és poloskavész-kivonat tartalmú gyógyszert is becsempésztem a pakkba, ami nyugtatja az idegeket, és megvéd a klimaxos hisztikitörésektől – nálam legalábbis remekül működik! A csomagot egy szép szalaggal zártam le, és mellékötöztem még pár szál, „virgácsnak” csúfolt, de szerintem nagyon is mutatós aranyágat, amit a virágárusnál szereztem be.

Már alig várom, hogy pénteken végre meglátogassam Sárit, mert úgy tervezem, hogy mielőtt eljövök tőle, a csomagot akkor fogom belecsempészni az előszobában tárolt csizmájába. Lesz majd meglepetés, amikor felfedezi, hogy ott járt nála a „klimaxos” Mikulás!