25. Tornázzunk otthon!

Tornázzunk együtt

Már több mint egy hete alig mozogtam valamit! De éreztem, hogy ez nem mehet így tovább…

Valójában már jó ideje elhatároztam, hogy keresek magamnak egy jó kis online videós tornát, és majd mindennap ugrabugrálgatok rá egy órácskát. Nos, a videók keresgélésében nem is volt hiba. El nem tudjátok képzelni, mennyiféle és -fajta tornát lehet találni a megosztókon, az ember szinte nem is tud választani közülük. Hát nekem se sikerült!

Be kell ismernem, egyáltalán nem a bőség zavara tántorított el a célomtól, mindössze az egyszerű emberi lustaság. Végül is mi sem egyszerűbb, mint egész nap görnyedni a számítógép fölött, este meg elnyúlni a tévé előtt a kanapén…! Viszont pontosan tisztában vagyok vele, hogy az én koromban az ilyen életforma felettébb veszélyes lehet.

Nyakig benne vagyok a változókorban, ami ugyebár a belső hormonális rendszer átalakulását jelenti. Az változás pedig a testet sem kíméli, hiszen mindenki tudja, mennyire könnyű elhízni a mi korunkban. Ráadásul a hormonális átrendeződés miatt már nem is a csípőre vagy a combokra rakódnak a kilók, hanem sokkal inkább a derékra kúsznak fel. És ami a legégbekiáltóbb igazságtalanság: egy fiatalnak elég, ha mindössze pár napot koplal, és mellé kardiózik egy-két órát, és máris le tudott adni a fölöslegeiből. Bezzeg nekünk, idősebb nőknek sokkal nagyobb erőfeszítéseket kell megtennünk minden egyes ledolgozott dekáért!

Miután így fejben rendbetettem magamban ezt a torna-témát, felhívtam Sárit, hogy megtudakoljam, ő vajon mit csinál odahaza a négy fal között. Kiderült, hogy egy az egyben ugyanazt, amit én. Vagyis semmit! Miközben ő is nagyon tudja, hogy nincs mese, nekünk muszáj lesz mozognunk.

Kitaláltuk hát, hogy mint korábban annyi mindent, ezt a kihívást is közösen fogjuk teljesíteni. Együtt fogunk tornázni, méghozzá online. Ki-ki a maga lakásában, csak közben össze leszünk kötve videóhívással. Kezdésnek keresünk majd egy jó kis mami-tornát, amit még mi is képesek vagyunk tisztességesen végigcsinálni, aztán majd idővel átválthatunk magasabb nehézségi fokra.

Nagyon keményen elhatároztuk, hogy ezentúl mindennap (!) fogunk így közösen tornázni!!

Mármint majd holnaptól.   😊