22. Társkeresés indul

A hétvégén Sári kiokosított a netes társkeresésről. Azt mondta, azt a telefonos jobbra-balra húzogatós appot felejtsem el, szerinte nekem az a tempó túl gyors lenne, mert ott szinte azonnal a „lényegre” térnek a pasik. Mármint a szexre. Sári szerint én maradjak csak a régi jó beregisztrálós verziónál, ahol a kiválasztott pasival először majd e-mailezgetünk meg képeket küldözgetünk egymásnak, és miután lefutottuk ezeket a kötelező köröket, csak akkor adjam ki a telefonszámomat, pláne beszéljek meg találkát.

Bevallom, ezen egy kicsit megsértődtem. Mégis, miből gondolja Sári, hogy nekem nem kell az a bizonyos „lényeg”? Hát nyilván én sem úgy képzelek el egy kapcsolatot, hogy majd csak andalgunk kézen fogva a Margitszigeten. Azért annál nekem is több jár! Elvégre érett, egészséges nő vagyok, és amíg ezt így érzem, szeretném is kihasználni mindazon előnyöket, amit ez az állapot nyújthat.

De inkább nem mondtam semmit, hanem ráhagytam Sárira, legyen úgy, ahogy ő javasolja. Kerestem magamról pár előnyösebb képet, de a biztonság kedvéért egyelőre csak olyat, ahol napszemüvegben vagyok. Ezeket feltöltöttem az adatlapra, aztán a barátnőm segítéségével együtt összetákoltuk a regisztrációt. Sári agitált, de én nem voltam hajlandó letagadni a koromból: bátran odaírtam, hogy 50 éves vagyok. Ha hazudnék, az előbb-utóbb úgyis kiderülne. A testsúlyomból viszont simán lecsaltam 5 kilót, meg egyébként is, miféle dolog, hogy ilyesmit is be kell írni egy regisztrációhoz?! A pasiknak úgy sincs halvány fogalmuk se, mennyi kilóhoz mekkora testet képzeljenek el… Beírtam még, hogy elvált vagyok, felnőtt gyerekkel, aki külön él tőlem. Volt egy olyan kérdés is, hogy mi a hobbim. Sári vihogott, hogy írjam oda, hogy kályhaépítés, mert az olyan egyedi, hogy arra tutira mindenki felfigyelne. Elengedtem a fülem mellett a gyagya ötletét, és beírtam inkább azt, hogy sütés-főzés. Ami végül is igaz, hiszen állandóan diétás receptekkel kísérletezem. Meg néha kevésbé diétás pizzákkal… És persze ott volt még az a kérdés is, hogy kit is keresek. Azt mégsem írhattam be, hogy hátralévő életem párját, azt meg, hogy „tartós kapcsolatot” végképp sablonosnak éreztem. Végül ez lett: „Egy férfit, aki megnevettet.”

Aztán nagyot sóhajtva megnyomtam a „regisztráció véglegesítése” gombot.

Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből!