Változókor könnyedén

Változókor könnyedén

Perzselő nyár, szerelem – no meg a klimax…

Nyár van, tombol a hőség, a forró nappalokat nem egyszer váltják álmatlanul töltött, fülledt éjszakák. Nehéz a dolguk ilyentájt a változókorban lévő hölgyeknek, hiszen az ő esetükben a hormonok játéka tovább súlyosbíthat a helyzeten. Szerencsére a kellemetlen klimaxos tünetek enyhíthetők!

Kánikula és hőhullámok

A változókor talán legkellemetlenebb tünete a hőhullám, amely a legváratlanabb pillanatokban képes lángba borítani a nők testét. Gyöngyöző homlok, kivörösödő arc, átizzadt blúz – az ilyesmi bármely évszakban kellemetlen élmény, nyáron viszont különösen kényelmetlen tud lenni. De a többi klimaxos panasszal is – mint amilyen az alvászavar, a fáradékonyság, vagy éppen a hangulatingadozás – sokkal nehezebb megküzdeni a meleg évszakban.

Mi az oka?

A változókor több éven át tart, ez alatt a petefészkek működése fokozatosan leáll, a női ciklus szabálytalanná válik, majd végleg elmarad a menstruáció. A női lét természetes életszakasza ez, amely ugyanúgy nem tekinthető betegségnek, mint a terhesség. A hormonális változásnak ezt az időszakát a nők egyharmada tünetek nélkül, vagy alig észrevehető panaszokkal, másik harmaduk közepes erősségű tünetekkel vészeli át, a fennmaradó egyharmadnak pedig komoly kellemetlenségeket okoz a változókor. A kényelmetlen tüneteket gyakran néhány életmódbeli változtatással is féken lehet tartani, ilyen például a dohányzás elhagyása, a stressz kerülése, valamint a zsírszegény, vitamindús étrend és a rendszeres testmozgás bevezetése. Utóbbival ráadásul az elhízásnak is elejét vehetjük, hiszen ebben az időszakban lassul az alapanyagcsere, ami miatt sajnos könnyen gyarapodhat a testsúly.

Nyár szerelem klimax

Segítő gyógynövények

Bár kézenfekvő megoldásnak tűnhet, mégis sokan szeretnék elkerülni, hogy klimaxos tüneteikre hormonokat szedjenek, ismervén az ilyen kezelésekkel járó kockázatokat. Számukra jelenthet megoldást a két gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazó Remifemin Plus tabletta, amely hormonok nélkül képes mérsékelni a változókor legtöbb tünetét. Enyhíti a hőhullámokat, a benne lévő orbáncfű pedig feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van. Biztonságosságát klinikai vizsgálat igazolja, ezért olyan esetekben is alkalmazható, amikor a hormonkezelés valamilyen okból nem jöhet szóba.

Szemérmességből sokan titkolják, de változókor elkerülhetetlen velejárója a hüvelyszárazság is. Kellemetlen tüneteit mérsékelhetjük a hormonmentes Cikatridina hüvelykúppal, amely ugyancsak elérhető vény nélkül a patikákban. Természetes összetevői – a hialuronsav és a gyógynövénykivonatok – helyreállítják a hüvely nedvességtartalmát, gyulladáscsökkentő, hámosító hatásúak. Nem csupán a változókori, de más okból kialakult hüvelyszárazság esetén is jól használható.
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

cikatridina hüvelykúp
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
2018-04-19T10:19:27+00:00