Remifemin

Vény nélkül kapható poloskavész-tartalmú gyógyszer

Remifemin Plus

Vény nélkül kapható gyógyszer

könnyedén!

Változókor

Perzselő nyár, szerelem – no meg a klimax…

Nyár van, tombol a hőség, a forró nappalokat nem egyszer váltják álmatlanul töltött, fülledt éjszakák. Nehéz a dolguk ilyentájt a változókorban lévő hölgyeknek, hiszen az ő esetükben a hormonok játéka tovább súlyosbíthat a helyzeten. Szerencsére a kellemetlen klimaxos tünetek enyhíthetők!

Kánikula és hőhullámok

A változókor talán legkellemetlenebb tünete a hőhullám, amely a legváratlanabb pillanatokban képes lángba borítani a nők testét. Gyöngyöző homlok, kivörösödő arc, átizzadt blúz – az ilyesmi bármely évszakban kellemetlen élmény, nyáron viszont különösen kényelmetlen tud lenni. De a többi klimaxos panasszal is – mint amilyen az alvászavar, a fáradékonyság, vagy éppen a hangulatingadozás – sokkal nehezebb megküzdeni a meleg évszakban.

Nyár szerelem klimax

Mi az oka?

A változókor több éven át tart, ez alatt a petefészkek működése fokozatosan leáll, a női ciklus szabálytalanná válik, majd végleg elmarad a menstruáció. A női lét természetes életszakasza ez, amely ugyanúgy nem tekinthető betegségnek, mint a terhesség. A hormonális változásnak ezt az időszakát a nők egyharmada tünetek nélkül, vagy alig észrevehető panaszokkal, másik harmaduk közepes erősségű tünetekkel vészeli át, a fennmaradó egyharmadnak pedig komoly kellemetlenségeket okoz a változókor. A kényelmetlen tüneteket gyakran néhány életmódbeli változtatással is féken lehet tartani, ilyen például a dohányzás elhagyása, a stressz kerülése, valamint a zsírszegény, vitamindús étrend és a rendszeres testmozgás bevezetése. Utóbbival ráadásul az elhízásnak is elejét vehetjük, hiszen ebben az időszakban lassul az alapanyagcsere, ami miatt sajnos könnyen gyarapodhat a testsúly.

Segítő gyógynövények

Bár kézenfekvő megoldásnak tűnhet, mégis sokan szeretnék elkerülni, hogy klimaxos tüneteikre hormonokat szedjenek, ismervén az ilyen kezelésekkel járó kockázatokat. Számukra jelenthet megoldást a két gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazó Remifemin Plus tabletta, amely hormonok nélkül képes mérsékelni a változókor legtöbb tünetét. Enyhíti a hőhullámokat, a benne lévő orbáncfű pedig feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van. Biztonságosságát klinikai vizsgálat igazolja, ezért olyan esetekben is alkalmazható, amikor a hormonkezelés valamilyen okból nem jöhet szóba.

2017-11-21T09:08:33+00:00